Aanmelden nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, interessante acties en nieuwe cursussen die aansluiten op jouw vakgebied en carrière.

 

Veel vraag naar data - science en cybersecurity

Het gebruik van data om nieuwe inzichten te creëren en cybersecurity waren de twee dominante thema’s in 2019. Dit blijkt onder meer  uit het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Supply Value onder IT-professionals. Als opleidingsintermediair zien wij deze twee belangrijke thema’s ook terug in de opleidingsaanvragen van onze opdrachtgevers.

Data science verenigt wetenschappelijke methoden, processen en systemen om zowel gestructureerde als ongestructureerde data te vertalen naar kennis. Ruim 50% van de ondervraagden uit het hierboven genoemde onderzoek geeft aan het komend jaar veel tot heel veel prioriteit te geven aan data science. Organisaties kunnen echter niet zomaar over op data gedreven werken. Kennis is vereist en nieuwe vaardigheden moeten worden aangeleerd. Bij Marosel zien we dan ook een stijgende vraag naar big data- en data science opleidingen. 

Ook neemt de vraag naar trainingen in het kader van cybersecurity en ethical hacking toe. Door de almaar toenemende aanwezigheid van IT-systemen en onze afhankelijkheid van deze systemen is voor steeds meer organisaties de beveiliging tegen diefstal en of schade aan hardware, software of elektronische data een hot issue.

Daarnaast zien wij als opleidingsintermediair dat er ook nog steeds veel opleidingen op het gebied van agile, scrum, lean worden gevolgd om als organisatie wendbaarder te worden.

Wil je meer weten over de IT-trends en welke opleidingen aansluiten op jouw behoefte? Of heb je een andere leer- en ontwikkel vraag? Wij helpen je graag verder en zijn bereikbaar op nummer 06-38159838 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.